Ravintola PaloCortao, Poble Sec, Barcelona

Itse kun uusissa paikoissa matkustelen, tykkään tonkia matkailu- ja ruokavinkkejä Tripadvisorin mainioilta sivuilta. Sieltä löytyi tämäkin kaikki aistit (tai ainakin melkein*) tyydyttävä ravintola.

(*Tuntoaistini rekisteröi pieniä puutteita kohdassa, jossa pyllyni oli pudota retrotuolin takareunan yli, mutta appeen maukkaus korvasi tämän pikkiriikkisen epäkohdan).

Kävimmepä siis viime viikonvaihteessa nauttimassa illallista paikassa, jota ei suotta kehuta. PaloCortao on pieni ja koruton ravintola Poble Secin alueella, aivan siellä Apolo-klubin ja El Molino -kabareeteatterin nurkilla (eli metrolla vaan Paral-lelin pysäkille). Ravintolan saavuttama suuri suosio sen kun kasvaa kohisten, eikä suotta. Herkuttelijalle siellä riittää hersyviä makuja maisteltaviksi, olkoonkin, etteivät annosten koot ole kovin suuria, eikä niihin kuulu kasvislisukkeita (blogisti se mielellään söisi lisukkeena litran pöntön rehuja, oli pääruoka sitten kuinka fiini tahansa). Tilaamamme annokset olivat pienestä koostaan huolimatta erittäin tuhteja, mutta tosiaan oikein, oikein maukkaita. Leipä oli tilattava erikseen, mikä tuntui vähän hassulta. Hintaa alkuruoilla oli 5-10 euroa, siinä missä pääruoan sai reilu kympillä. Myös puolikkaita annoksia myytiin.

Neljän hengen seurueemme tilasi kaksi alkuruokaa (sardiinifileitä appelsiiniöljyllä ja mustatorvisienisalaatin), viisi pääruokaa (santsasimme, koska meistä kahden mahaan jäi kolo), kaksi jälkiruokaa (santsanneet eivät jaksaneet), neljä vesipulloa ja pullon erinomaista valkkaria. Oli puhetta toisenkin pullon tilaamisesta, mutta en muista tuliko sitä lopulta tilattua. Maksoimme 88 euroa, eli reilu kaksikymppiä per nenä.

Itse valitsin “imukuppimustekalaa” (se onkin meritursas suomeksi) hummuksella, siinä missä muut seurueemme jäsenet tilasivat joko tonnikalaa taikinakuoressa (eli siis tempurassa) saksanpähkinältä maistuvalla valkosipulitahnalla, tai turskaa (bacalao) tarjoiltuna maukkaalla pekoni-kinkkupedillä. Vuoden kaupungissa asunut kalaa syövä kasvissyöjä saa kyllä ihan itseään syyttää, jos ei ymmärtänyt tulkita ruokalistaansa oikein. Me muut nautimme kovasti hänen kinkuistaan. :D

Pulpo eli meritursas oli seurueemme ehdoton suosikki, joten jos aiot mahdollisesti ravintolaan suunnata, ehdotan tatuoimaan kämmenenselkääsi, mitä sinun tarjoilija-tyttölöiselle kannattaa sanoman: “Pata de pulpo a la brasa, por favor”. Kypsyysaste täysi kymppi, samoin maku ja näkö. Siis aah. AAH.

Tataki de atún, eli tonnikalatatakiko tuo lie (ei suomen kieltä voittanutta), oli myös erittäin herkullista. Rakastin myös tuota jumalaista valkosipulitahnaa, joka kenties enemmän maistui saksanpähkinöiltä. Enemmän olisivat voineet paahtaa tuota taikinakuorta ja miehen mielestä annos olikin hieman liian kylmä. (Näinköhän tällainen annos voi kuuma ollakaan).

Ainoastaan yhdestä alkupalasta tuli otettua kuva. Kuvassa herkulliset sardiinit appelsiiniöljyssä. Toinen alkuruoista, mustatorvisienisalaatti eli ensalada wagamama, oli myös erittäin maukas. Öljyjä oli siinäkin.

Kaiken kaikkiaan suosittelen paikkaa todella läpimästi Barcelonaan matkaaville pieniruokaisille herkuttelijoille. Tai ehkä minä vain olin erityisen nälkäinen tuona iltana. Se selvinnee seuraavalla kerralla, sillä tässä satojen ravintoloiden kaupungissa PaloCortaoon aion myös uudestaan.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s