Täyskaurainen herkkupannukakku – Oven Baked Oat Pancake

Isukilleni paaaljon onneeeaaa vaaan! Pannukakun juhlavan lauantain kunniaksi leivoin, vaikka itse juhlakalua ei nyt saadakaan paikalle sitä nauttimaan. On varmaan pyöräytettävä sama herkullinen kakku uudestaan sitten, kun päästään yhdessä skoolaamaan!

Kevyempää kaurapannaria ei kevyemmäksi uskoisi, niin maukasta ja kuohkeaa se oli. Mums. Tuunasin oman ohjeeni Sweet Cheats Projectin pannareiden innoittamana. Kiitosta siis sinne suuntaan, aamumme alkoi oikein herkullisesti!

Lisukkeeksi pyöräytin blenderillä espanjalaisesta kotijuuston tyyppisestä “Burgos“-juustosta (joka näyttää tältä) ja banaanista tuommoisen kylmän vaahdon, johon kuulemma olisi voinut lisätä vaniljaa ja ottaa banaania pois. Vaahdossani oli 250 g 0% Burgosia ja 2 banaania, sekä pieni liraus soijamaitoa.

Tyynen kaurapannukakku

  • 2 dl hienoa täyskaurajauhoa (tämän voi vapaasti korvata millä hyvänsä, mutta itse olen rakastunut noihin luomukaupan kaurajauhoihin)
  • 0,5 dl kauraleseitä
  • vajaa 0,5 tl leivinjauhetta
  • 0,5 tl suolaa
  • 1 rkl tummaa ruokosokeria
  • 1 tl vanilliinisokeria (tai 2 tl vaniljasokeria, jossa on mielestäni miedompi vaniljan maku)
  • 1 tl tai 1 rkl voita (eli pieni nokare vähän makua antamaan)
  • 3 suurta munaa
  • 4 dl rasvatonta maitoa

Sekoita kuivat aineet keskenään. Lämmitä desi maitoa mikrossa ja sulata siihen voinokare. Itse etenin vatkaamalla haarukalla munat kuivien aineiden sekaan ja lisäämällä tasaiseksi lätkyteltyyn munaseokseen maidon, mutta ihan yhtä hyvin voit myös yhdistää ensin munat maitoon ja vispata sitten siivilöidyt jauhot sekaan.

Paista 225 asteessa (itse laitoin uunin toiseksi alimmalle tasolle) leivinpaperoidulla uunipellillä noin 15 minuuttia. Pohjasta tulee kullanruskea ja hieman rapsakka. Irrota ensin koko pannari irti leivinpaperista (hieman jäähtyneenä saattaa irrota paremmin), leikkaa sitten paloiksi (minä leikkasin 8 palaa) ja lastaa palat päällekkäin tarjoiluastiaan. Lykkää astia uunin jälkilämpöön, ellet käy oitis pöytään.

Lisukkeeksi sopii myös sokeroimaton omenasose, marjat, hedelmät, kreikkalainen jogurtti, luonnonjogurtti, tai muu sen semmoinen. Kyllä se kermavaahtokin varmasti hyvälle maistuisi, tai esimerkiksi maitorahkan ja kermavaahdon sekoitus. Heti mahdollisuuden tullen ajattelin myös kokeilla Burgos-juuston korvaamista suomalaisella raejuustolla. Mitä tulee, jos raejuuston blendaa yhdessä banaanin kanssa? Jos kokeilet, kerro mullekin!


Tyyne’s Oven Baked Oat Pancake

  • 1 cup fine oat flour
  • 1/4 cup oat bran
  • 1/2 tsp baking powder
  • 1 tsp vanilla sugar/essence
  • 1 tbsp brown sugar
  • 1/2 tsp salt
  • 3 large eggs
  • 1 tbsp melted butter
  • 2 cups fat free milk

For this healthy, yet super yummy breakfast or brunch recipe all you need is a fork, a big bowl and a deep baking sheet lined with parchment paper. Let’s go!

Heat your oven to 425 F.

Mix all the dry ingredients. Using a fork, mix them well together with the eggs, until smooth. Add milk, mix again. Pour the mixture on a baking sheet lined with parchment paper and bake for about 15 minutes, at the second lowest rack.

Detach the pancake from the parchment paper and cut it in 8 slices. Keep warm until serving.

I served them with a cream made of Spanish fresh cheese called Burgos and a couple of ripe bananas. I simply mixed them well in a blender. However, anything from Greek yogurt to fresh fruits will do very well. I also enjoyed my pancake slices with no topping at all. Natural, healthy and delicious!

Have a great weekend! Here in Barcelona it’s rainier than ever, but hopefully the pancakes will keep me warm (as well as the sauna at my gym).

Ja sitten säähän.

“Varpaat on kylmät, nenä on jäässä, jääpuikotkin kasvaa päässä.”

Alun perin ajateltiin mennä kuurupiiloa leikkimään Ikeaan, mutta eipä olisikaan hullumpi ajatus mennä heittämään “löylyä lissää” kuntosalin saunalle. Kummassako lie luut ja ytimet paremmin lämpiäisi?

Alla herkkä ja synkän keväinen maisema eiliseltä lenkiltä:

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s